dirigentVeerle

Veerle Vanheel ⋅ dirigente  Leeuweriken

Veerle Vanheel studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en behaalde er het pedagogisch diploma voor Algemene Muzikale Vorming en het diploma van de Muzikaal Theoretische Afdeling. Sinds 1991 is ze de dirigent van De Zonhovense Leeuweriken. Daarnaast geeft ze les aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk. Na haar getuigschrift te hebben behaald in de Klassieke zang, volgde ze in Genk ook nog de cursus Jazz-zang.

Met de Zonhovense Leeuweriken behaalde ze enkele schitterende resultaten; onder andere een eerste prijs cum laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt

Jolien Achten ⋅ dirigente  Leeuwerikjes

placeholder_200x272Eva Bylois begon op 6-jarige leeftijd te zingen bij Zonhovense Leeuweriken. Hieruit ontwikkelde  ze haar verdere interesse voor muziek en zingen, waarbij ze notenleerles, fluitles en pianoles volgde aan het Stedelijk Conservatorium van Hasselt. Na haar middelbare studies besloot Eva haar hobby voort te zetten in haar studies: sinds 2010 studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar ze eind dit jaar haar masterdiploma dwarsfluit zal behalen.

placeholder_200x272Lotte Bylois begon ook reeds op jonge leeftijd te zingen bij de Zonhovense Leeuweriken. Samen met zus Eva zette ook zij haar verdere stappen in de muziekwereld in het Stedelijk Conservatorium te Hasselt, waar ze notenleerlessen en vioolles volgde. Momenteel studeert Lotte ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de universiteit Hasselt. Naast studeren is ze orkestlid bij het Limburg orkest voor Jeugd en Muziek en volgt ze zanglessen.

Als gewezen koorlid van de Zonhovense Leeuweriken besef ik maar al te goed hoe belangrijk deze ervaring was voor mijn sociale ontwikkeling als kind. In groep zingen geeft een heel speciaal gevoel, waarbij de gedeelde verantwoordelijkheid de prestatiedruk op het individuele kind laag houdt. Hierdoor krijgt elk kind de kans met meer zelfvertrouwen op het podium te staan. Zingen draagt verder ook bij aan het concentratievermogen, de ademhalingscontrole en het doorzettingsvermogen van een kind. Kort samengevat, zingen in een koor opent een muzikale wereld vol prachtige leerrijke ervaringen!