dirigentVeerle

Veerle Vanheel ⋅ dirigente  Leeuweriken

Veerle Vanheel studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen en behaalde er het pedagogisch diploma voor Algemene Muzikale Vorming en het diploma van de Muzikaal Theoretische Afdeling. Sinds 1991 is ze de dirigent van De Zonhovense Leeuweriken. Daarnaast geeft ze les aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Genk. Na haar getuigschrift te hebben behaald in de Klassieke zang, volgde ze in Genk ook nog de cursus Jazz-zang.

Met de Zonhovense Leeuweriken behaalde ze enkele schitterende resultaten; onder andere een eerste prijs cum laude op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt

Jolien Achten ⋅ dirigente  Leeuwerikjes

placeholder_200x272Jolien Achten is geboren op 4 augustus 1998. Zelf heeft ze meer dan 10 jaar gezongen bij het Zonhovens jeugdkoor ‘De Leeuweriken’. Sinds 2020 is ze de dirigent van het kinder- en jeugdkoor ‘Het Martijntje’ in Stevoort. In 2016 startte ze aan haar opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze is reeds in het bezit van haar bachelor in de muziektherapie en muziekpedagogie. Momenteel zit Jolien in haar laatste jaar van de Educatieve Master Muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. Daar volgt ze klassieke zang bij Godfried Van de Vyvere. Ook volgt ze nog verschillende lessen aan de Genkse Academie voor Muziek, Woord en Dans. Hier volgt ze zang- en celloles bij respectievelijk Sonja Feenstra en Noëlla Verjans. In 2016 heeft zij aan deze academie haar opleiding piano voltooid. Jan Peeters gaf haar negen jaar pianoles.